Liverpool terug op drie na zege bij West Brom

admin • 18:49, 16-04-2017 / Laatste Update: 08:31, 05-01-2024

Liverpool heeft de derde positie in de Premier League heroverd. De ploeg van manager Jürgen Klopp passeerde door een krappe uitzege op West Bromwich Albion (0-1) Manchester City op de ranglijst. De Braziliaan Roberto Firmino maakte in blessuretijd van de eerste helft de winnende treffer.

Liverpool speelde zonder de geblesseerde topschutter Sadio Mané, maar Georginho Wijnaldum was een vertrouwd gezicht op het middenveld. De bezoekers hadden vrijwel de gehele wedstrijd overwicht en verreweg de meeste kansen. Firmino verzilverde met een ferme kopbal als enige een van die kansen.

Slotoffensief

De Belgische keeper Simon Mignolet van Liverpool moest in de tweede helft één keer ingrijpen om een tegentreffer te voorkomen. West Bromwich perste er nog wel een slotoffensief uit, maar de 'Reds' hielden stand.