Mohamed Ihattaren maakt indruk op Mark van Bommel: 'Laat het elke wedstrijd zien'

REUTERS

Trevor Wagener • 00:35, 20-09-2019 / Laatste Update: 23:47, 05-01-2024

Mohamed Ihattaren had donderdagavond met 2 assists een belangrijk aandeel in de 3-2 overwinning van PSV op Sporting Portugal in de Europa League. De creatieve middenvelder werd na een dik uur naar de kant gehaald.

"Hij groeit echt", zei trainer Mark van Bommel na afloop. "Mohamed laat het elke wedstrijd zien, maar hij is nog altijd maar 17 jaar. Als ik hem af en toe rust kan geven, laat ik dat niet na." Ook Denzel Dumfries was lovend over zijn jonge teamgenoot die bij alle PSV-treffers betrokken was.

Vedette

"Hij is 17 jaar oud, maar speelt als iemand die 24 of 25 is. Hij maakt een hele mooie ontwikkeling door." Tegen Sporting haalde Van Bommel Ihattaren, die nog moet kiezen of hij in de toekomst voor het nationale team van Marokko of Nederland uit wil komen, in de 64e minuut naar de kant.

PSV leidde toen met 3-1, maar kwam daarna nog even in de problemen. Het was aan doelman Jeroen Zoet te danken dat Sporting in de slotfase niet vaker dan 1 keer scoorde. Van Bommel hekelde de vele, Portugese kansen. "Jeroen was gewoon heel belangrijk in de fase dat Sporting een aantal behoorlijke kansen kreeg."

Resultaat in aanloop naar topper

Naderhand zag Van Bommel het weer beter gaan. "Op het einde van de wedstrijd lukte het ons wel weer om onder de druk uit te komen. We plaatsten een aantal goede counters en hielden de bal in de ploeg waardoor het offensief wegebde."

PSV kijkt met vertrouwen uit naar de topper van zondag tegen Ajax. Precies een jaar terug troffen beide ploegen elkaar ook in het Philips-stadion. PSV won toen met 3-0. Bij Ajax kon Matthijs de Ligt op het laatste moment niet meedoen en de Brabanders profiteerden daar optimaal van. Ajax heeft in aanloop naar zondag 2 dagen meer rust gehad dan PSV. "Dan hadden we maar Champions League moeten halen. Eigen schuld", aldus Van Bommel.