Mönchengladbach wint nipt van Leverkusen en kan CL-deelname ruiken

AFP

Bart van der Wijst • 20:39, 07-05-2016 / Laatste Update: 02:15, 08-01-2024

Borussia Mönchengladbach is na de overwinning zaterdag op Bayer Leverkusen (2-1) bijna zeker van de vierde plaats in de Bundesliga en daarmee deelname aan de voorronde van de Champions League. De ploeg van trainer André Schubert heeft met nog een speelronde voor de boeg drie punten meer dan drie overgebleven concurrenten: FSV Mainz, Hertha BSC en Schalke 04.

Vooral Hertha BSC ging ernstig in de fout zaterdag. De ploeg uit Berlijn ging voor eigen publiek in de slotfase onderuit tegen SV Darmstadt 98: 1-2.

Huntelaar

Schalke 04 pakte zaterdag slechts één punt. Spits Klaas-Jan Huntelaar bracht de thuisploeg uit Gelsenkirchen in de 82ste minuut nog op voorsprong tegen FC Augsburg, maar Daniel Baier tekende zeven minuten later voor de gelijkmaker en de eindstand: 1-1.

FSV Mainz pakte wel de volledige buit en bracht VfB Stuttgart dichter bij de eerste degradatie in 41 jaar: 3-1.