Napoli uitgeschakeld na knappe zege op Juventus

admin • 00:57, 06-04-2017 / Laatste Update: 21:39, 07-01-2024

Napoli is er niet in geslaagd te stunten in de halve finale van de Coppa Italia. De Napolitanen moesten een 3-1 achterstand wegpoetsen tegen Juventus, maar verder dan een 3-2 zege kwamen ze niet meer. Toeval bestaat niet: Gonzalo Higuaín gaf zijn ex-team de doodsteek: eerst maakte hij er 0-1 van en kort na rust (vijf minuten na de gelijkmaker van Hamsik) sloeg hij ook een tweede keer toe.

Napoli-coach Maurizio Sarri besloot Dries Mertens te laten invallen en die deed dus andermaal wat er van hem werd verwacht: hij betrad het veld in minuut 61 en amper tien tellen later strafte hij een fout van Juve-doelman Neto af.

Kort daarna maakte Insigne er ook nog 3-2 van, maar verder dan dat kwam Napoli dus niet meer.

Juventus neemt het in de finale van het Italiaanse bekertoernooi op tegen Lazio, dat gisteren stadsgenoot AS Roma uitschakelde.