'Nederlands' Club Brugge wint van Kortrijk

Pro Shots / Isosport

admin • 23:22, 03-03-2018 / Laatste Update: 22:52, 05-01-2024

Club Brugge en Anderlecht hebben allebei gewonnen in de hoogste afdeling van het Belgische voetbal. De koploper uit Brugge deed dat tegen Kortrijk (2-1). De club uit de hoofdstad versloeg Zulte Waregem, 3-2. Het verschil tussen de nummer 1 en 2 blijft daardoor 12 punten.

Na iets meer dan een half uur had Anderlecht al 3 keer gescoord, dankzij Ryota Morioka en 2 keer Lukasz Teodorczyk. Marvin Baudry trof in die fase het doel voor Zulte Waregem. In het 2e deel scoorde alleen Ivan Saponjic nog, voor Waregem.

4 Nederlanders voor Brugge

Club Brugge kwam in de 52ste minuut op voorsprong door Abdoulay Diaby. 10 Minuten later maakte Jovan Stojanovic uit een strafschop 1-1. Op aangeven van Ruud Vormer zorgde Anthony Limbombe voor de 2-1.

Bij Brugge stonden (doelman) Kenneth Vermeer, Stefano Denswil, Ruud Vormer en Jordy Clasie in de basis. Clasie werd in de 68ste minuut vervangen.