Nice in extremis langs Montpellier en houdt zicht op titel

24 februari 2017

ANP

Nice heeft in een weinig hoogstaande wedstrijd thuis op het nippertje gewonnen van Montpellier. Nice kon bij een overwinning op gelijke hoogte komen met koploper AS Monaco, en deed dat dus ook. Mickael Le Bihan was de gouden wissel en man van de wedstrijd met 2 doelpunten.


Saaie eerste helft
In de 1e helft viel er niet veel te beleven in de Zuid-Franse stad. Het publiek liet zich leuk horen, maar dat was niet naar aanleiding van het vertoonde spel. Steve Mounie scoorde in de 9e minuut namens de uitploeg en dat was gelijk bijna het enige hoogtepunt in de 1e 45 minuten. Nice schoot slechts 1 keer op doel. Het doelpunt van Mounie was geen pareltje. Doordat Nice de bal ongelukkig probeerde weg te werken, kwam-ie pardoes voor de voeten van de speler uit Benin.

Nice maakte nog wel het meeste aanspraak op een doelpunt, maar ze waren niet echt scherp in de afronding.

Nice op jacht naar doelpunt
In de 2e helft was Nice al erg dichtbij de gelijkmaker. Wylan Cyprien schoot de bal vanaf randje 16 mooi en beheerst met een krul richting de verre hoek, maar de bal ging maar nét voorlangs. Nice voerde langzaamaan de druk op in de laatste 45 minuten. Tegelijkertijd moesten ze waakzaam zijn tegen Montpellier, dat de counter hanteerde om gevaarlijk te worden.

De gelijkmaker
Le Bihan kwam na een uur binnen de lijnen en 8 minuten later was het dan eindelijk de gelijkmaker voor Nice. Hij schoot, wederom van randje 16, wél raak.

De winnende
Vlak voor tijd was het weer Le Bihan die scoorde namens Nice. In de 86e minuut kwam hij met veel ruimte vrij in het strafschopgebied van de tegenstander en schoot knap raak. In blessuretijd belandt een vrije trap van Montpellier nog op de paal, dus Nice kwam nog goed weg.

Moeilijk te kloppen
Thuis is Nice nog ongeslagen. Het verloor sowieso pas 2 wedstrijden in de Franse Ligue 1. Het leek er even op dat dat zou veranderen, maar toch wisten ze te winnen van de nummer 12 van de competitie.

Titelstrijd
Nice komt op gelijke hoogte met AS Monaco, maar zij mogen zaterdag nog uit in actie komen tegen Guingamp. PSG moet zien te winnen bij Olympique Marseille en staat op 3 punten van Nice.