Om DEZE knotsgekke reden kreeg Zlatan 1 pond salarisaftrek bij Manchester United

4 december 2021

Getty Images

Wie had toen Zlatan Ibrahimovic als slungelige tiener bij Ajax aanbelande gedacht dat de Zweed op zijn 40e nog steeds in de top zou spelen? En, ondanks wat malle streken nu en dan, zou zijn uitgegroeid tot een modelprof? Maar zo is het wel. En in zijn nieuwe boek 'Adrenaline' vertelt hij weer mooie dingen over zijn loopbaan.


Een van de opvallendste passages gaat over zijn tijd bij Manchester United. Lees mee:

"Iedereen ziet Manchester United als een topclub, een van de grootste en machtigste clubs ter wereld. Als buitenstaander dacht ik hetzelfde. Maar toen ik er eenmaal was, trof ik een kleine, gesloten mentaliteit aan."

"Ik was met de ploeg in een hotel op de avond voor een wedstrijd. Ik had dorst, dus ik opende de minibar en nam een fruitdrankje. We speelden de wedstrijd en keerden terug naar huis. Er ging wat tijd overheen, vervolgens zag ik mijn salarisstrook."

1 pond
"Normaal kijk ik daar niet naar, dat doe ik alleen aan het eind van het jaar om te zien hoeveel is binnengekomen en uitgegeven. Maar deze keer, ik weet niet waarom, was ik nieuwsgierig. Ik zag dat ze 1 pond van mijn maandsalaris hadden afgetrokken."

Zlatan belde met de teammanger en hij legde het uit: "Het was het fruitsapje dat je uit de minibar haalde."

Zlatan zei: "Je maakt een grapje, niet?"

Betalen
Teammanager: "Nee. Als je hier iets bestelt, moet je ervoor betalen."

Zlatan: "Ja, maar ik heb er niet zelf voor gekozen om naar het hotel te gaan. Ik was niet op vakantie. Het was mijn werkplek. Ik was daar voor de club. Als ik moet spelen en ik heb dorst, moet ik drinken. Je kunt niet uitgedroogd het veld op gaan."

"Een pond? Zoiets zou in Italië nooit gebeuren. Met zulke details maak je het verschil en verdien je het respect van speler."