Over de 17-jarige Gavi, die opeens international van Spanje is

11 oktober 2021

Pro Shots

Het gebeurt niet vaak dat een speler 7 wedstrijden op het hoogste niveau heeft gevoetbald en meteen wordt gevraagd voor het Spaanse elftal. Het overkwam de 17-jarige Gavi, die deze interlandperiode 2 interland voor Spanje speelde. Wát een verhaal.


Gavi begon dit seizoen als bankzitter bij FC Barcelona. Dat viel op bij de Spaanse bond: de middenvelder werd geselecteerd voor Spanje onder 18 en maakte op 1 september zijn debuut. Meteen speelde hij 3 interlands voor het jeugdteam.

Barcelona-trainer Ronald Koeman kreeg door dat Gavi een basisklant kon zijn voor zijn team. En zo ging de aanvallende middenvelder opeens spelen. Met als resultaat tot nu toe 5 wedstrijden in La Liga en 2 in de Champions League.

Een basisspeler van Barcelona kan ik wel gebruiken, dacht bondscoach Luis Enrique. Prompt werd Gavi geselecteerd voor het Spaanse elftal. Omdat Spanje meedeed aan de eindstrijd van de Nations League, stond Gavi meteen tegenover de beste spelers van de wereld, uit Italië en Frankrijk. Eerder speelde hij in de Champions League al tegenover de klasbakken van Bayern München.

De carrière van Gavi gaat snel. Heel snel.