Peter Bosz stunt met Leverkusen en verslaat Bayern na 0-1 achterstand

BSR/SOCCRATES

Martijn Baars • 18:24, 02-02-2019 / Laatste Update: 13:00, 08-01-2024

Peter Bosz heeft in de Bundesliga voor een stunt gezorgd door Bayern München te verslaan. De Nederlandse trainer van Bayer Leverkusen zag zijn ploeg nog met 0-1 achter komen, maar dankzij een donderspeech in de rust werd het alsnog 3-1 voor Leverkusen.

Leon Goretzka, die al voor de 3e wedstrijd op rij scoorde, maakte vlak voor rust de 0-1 voor Bayern. In de 2e helft herstelde Leverkusen zich knap van die achterstand.

Schitterende goals

Binnen 20 minuten na rust had de thuisploeg de achterstand omgedraaid in een voorsprong. Twee schitterende goals van Leon Bailey en Kevin Volland bezorgden Bosz een glimlach van oor tot oor.

VAR geeft nog een goal

In de slotfase werd een goal van Lucas Alario in eerste instantie nog afgekeurd, maar de VAR besloot anders waardoor het liefst 3-1 werd voor Bosz en zijn mannen.

Stand

Leverkusen stijgt door de zege naar plek 7 in de Bundesliga. Bayern ziet koploper Dortmund een punt uitlopen, want BVB kwam niet verder dan 1-1 bij Eintracht Frankfurt.