'Droomtegenstander' Porto gaat na verlenging tegen Roma door

admin • 23:55, 06-03-2019 / Laatste Update: 09:12, 07-01-2024

Mooi was het niet, spannend zeker. Voor de 2e keer deze woensdagavond gaat er een club door in de Champions League dankzij een 'VAR-penalty.' Na 90 minuten stond het 2-1 tussen Porto en Roma.

Omdat dat ook de stand was bij de heenwedstrijd, moesten de ploegen verlengen. In de slotfase kreeg Porto dankzij de VAR een penalty die later door Alex Telles werd binnengeschoten. Even later trok diezelfde VAR opnieuw aan de bel. Maar deze keer werd een potentiële penalty (dit keer voor Roma) niét toegekend.

Droomtegenstander

Dit duel was bij uitstek een wedstrijd tussen de lamme en de blinde van de knock-out fase. Beide clubs maakten hun status van droomtegenstander voor iedere ploeg in de kwartfinale dubbel en dwars waar.

1e helft

Na 45 minuten konden beide ploegen nog alle kanten op. Tiquinho Soares tikte, na zwak verdedigen van AS Roma, na een leuke 25 minuten voetballen de 1e goal op het bord. Bij die stand zou Porto door zijn naar de volgende ronde, maar dan moest het in ieder geval zorgen dat het die stand vasthield. Dat lukte niet. Een onhandige verdedigende fout van Éder Militão zorgde ervoor dat de bal op de stip belandde. Een zekerheid voor De Rossi: 1-1.

De Rossi geblesseerd; Porto profiteert

Toch gingen de Italianen met koppijn aan de thee, aangezien De Rossi pal voor rust geblesseerd uitviel. Daar hadden de Romeinen blijkbaar veel last van, want FC Porto schoot uit de startblokken en stond in de 52e minuut alweer op een 2-1 voorsprong. Karsdorp liet Jésus Corona een voorzet geven, die Moussa Marega gretig benutte. Een paar minuten later kreeg de oud-Feyenoorder een gele kaart door een overtreding te maken op diezelfde Corona, die Nederlander de hele wedstrijd te snel af was. Direct hierna werd Karsdorp naar de kant gehaald.