🎥 | Premier League-koploper Chelsea gaat onderuit tegen stadgenoot

Action Images via Reuters

Marcel Roes • 16:39, 04-12-2021 / Laatste Update: 07:47, 07-01-2024

Koploper Chelsea is in een heerlijke kraker met West Ham United tegen de tweede Premier League-nederlaag van het seizoen aangelopen. De nummer 4 van de stand was in eigen huis met 3-2 te sterk.

Chelsea kwam na een half uur spelen dankzij een rake kopbal van Thiago Silva op 0-1. Nog voor rust kwam de thuisploeg langszij. Chelsea-doelman Edouard Mendy verspeelde de bal en maakte vervolgens een overtreding. Manuel Lanzini zette zich achter de strafschop en schoot overtuigend raak: 1-1.

Ziyech

Even later volgde het hoogtepunt van de wedstrijd. Na een prachtige pass van Hakim Ziyech schoot Mason Mount de bal in één keer in de korte hoek en zo ging Chelsea alsnog met en voorsprong de rust in.

Jarrod Bowen zorgde na 56 minuten spelen voor de 2-2. De aanvaller van West Ham United schoot van afstand knap binnen. Arthur Masuaku liet het London Stadium 4 minuten voor tijd ontploffen. Vanaf de linkerflank schoot hij de bal met links in de korte hoek. Doelman Mendy stond op het verkeerde been en zo won West Ham met 3-2.