Prijzenpakker Pochettino loodst PSG naar Franse Supercup na overwinning op Marseille

BSR Agency

Trevor Wagener • 00:12, 14-01-2021 / Laatste Update: 07:17, 08-01-2024

Paris Saint-Germain heeft de Franse Supercup gewonnen! In Lens werd het 2-1 tegen Olympique Marseille. Het betekende de 1e prijs bij PSG voor trainer Mauricio Pochettino, die onlangs Thomas Tuchel opvolgde als coach.

In de 39ste minuut keerde keeper Steve Mandanda nog een kopbal van Mauro Icardi, maar bij poging 2 tikte de Argentijn makkelijk binnen. In de slotfase benutte Neymar, halverwege de 2e helft ingevallen voor Ángel Di María, een pingel. Neymar is weer terug na een enkelblessure die hij vorige maand tijdens een duel met Olympique Lyon opliep.

Heisen!

Dimitri Payet deed wat terug met een goal vlak voor tijd, maar verder dan dat kwam Marseille niet. PSG, waar Mitchel Bakker op de bank bleef, pakte de prijs voor het 3e seizoen op een rij. Sinds 2013 stond PSG jaarlijks in de finale en alleen in 2017 ging de wedstrijd verloren.