RB Leipzig verovert 2e plek in Bundesliga

Brian Vesseur • 19:57, 23-10-2016 / Laatste Update: 16:09, 08-01-2024

Het sprookje van RB Leipzig blijft maar voortduren. De Duitse promovendus won in de eigen Red Bull Arena met 3-1 van Werder Bremen. De ploeg van de Oostenrijkse coach Ralph Hasenhüttl klimt daardoor naar de tweede plek in de Bundesliga, op twee punten van koploper Bayern München.

Aanvaller Naby Keita uit Guinee was zondag de grote man bij Leipzig. Vlak voor rust zette hij de thuisploeg op voorsprong. In de 74e minuut verdubbelde hij de voorsprong met een goed gemikte kopbal. Serge Gnabry deed met een raak schot meteen iets terug voor de bezoekers, maar Davie Selke bracht diep in blessuretijd de eindstand op 3-1.

RB Leipzig klom door de overwinning op Werder Bremen over Hertha BSC en Hoffenheim. Borussia Dortmund staat na acht duels op een teleurstellende zesde plek.

Koploper Bayern

Bayern München won zaterdag, met Arjen Robben in de basis, eenvoudig van Borussia Mönchengladbach (2-0) en is net als Leipzig nog ongeslagen na acht speelronden. Op 21 december treffen de clubs elkaar voor het eerst.