Real Madrid loopt uit op Barça na lastig duel met Ajax-beul Getafe

BSR Agency

Brian Vesseur • 01:56, 03-07-2020 / Laatste Update: 03:24, 08-01-2024

Real Madrid is koploper van La Liga met een voorsprong van 4 punten, na het puntenverlies van FC Barcelona. Daarvoor moest er wel worden gewonnen van Getafe. Het grote probleem voor De Koninklijke was dat Getafe 1 van de moeilijkste tegenstanders in La Liga was. In de slotfase won Real Madrid toch, met 1-0.

Het balbezit was voor de thuisploeg, maar de duels werden voornamelijk gewonnen door de Getafe-spelers. Na 75 minuten had de Ajax-beul zelfs meer schoten dan Real Madrid. Bij Getafe zaten Jorge Molina en Ángel - 2 pure afmakers - op de bank. Achteraf is het makkelijk lullen, maar het zomaar gekund dat zij wél die bal in dat Real Madrid-doel hadden gekregen.

Wie anders dan...

Dat gebeurde dus niet. Uiteindelijk was het Sergio Ramos die zijn ploeg in de 79e minuut aan een voorsprong hielp. De verdediger scoorde zijn 9e La Liga-goal van het seizoen via een penalty. Dani Carvajal was mee naar voren gestoomd en werd in het zestienmetergebied onderuit gehaald.

Stand

Er zijn nog 5 wedstrijden te gaan in La Liga. Real Madrid heeft dus een voorsprong van 4 punten op FC Barcelona, maar laatstgenoemde lijkt al wel zeker van de 2e plek. Barça heeft op zijn beurt namelijk een voorsprong van 11 punten op Atlético Madrid.