🎥 | Rekordmeister Bayern weer kampioen van Duitsland

admin • 00:24, 17-06-2020 / Laatste Update: 18:57, 04-01-2024

Het leek er lang op dat het spannend zou worden in de Bundesliga dit seizoen, maar uiteindelijk heeft Bayern München 2 wedstrijden voor het einde de titel alweer binnen. Na de winst tegen Werder Bremen hengelt Der Rekordmeister de 30e titel binnen in Duitsland.

Het was een beetje een worsteling in Bremen, waar het in de 1e helft ontiegelijk hard regende. Bremen had Davy Klaassen in de basis en Bayern-trainer Hansi Flick zette Joshua Zirkzee op de bank. Uiteindelijk bleek een goal van superspits Robert Lewandowski genoeg voor de 3 punten en dus de titel. De Pool maakte zijn 31e (persoonlijk record) en kan de topscorerstitel bijna niet meer ontgaan.

👏 | Wie anders dan Robert Lewandowski met zijn 31ste Bundesliga-goal van dit seizoen. Een persoonlijk record voor de Poolse spits. @FCBayern gaat met een voorsprong de rust in: 0-1.#svwfcbhttps://t.co/ay0TuFXzjY pic.twitter.com/Mdg1eOCfOc

— FOX Sports (@FOXSportsnl) June 16, 2020

De echte Rekordmeister

Het is de 8e(!) titel op rij voor Bayern, dat nu in totaal meer titels heeft dan ALLE andere Bundesliga-clubs bij elkaar. Bizar. De laatste 11 wedstrijden werden allemaal gewonnen. Thomas Müller is de assistkoning met 20 beslissende voorzetten. Bayern is ook nog in de running voor de Duitse beker (finale) en de Champions League, waardoor het zicht houdt op de 'treble'.

Crisis

Bayern zat in het begin van dit seizoen nog in crisis en in november werd Niko Kovac ontslagen na een 5-1 nederlaag tegen Eintracht Frankfurt. Bayern stond na 10 wedstrijden op de 4e plaats waarna Flick het roer over nam. Onder hem werden niet alleen de prestaties beter, maar kreeg ook Zirkzee speelminuten bij de kampioen. In 267 minuten voor Bayern scoorde hij al 4 keer.

Een bierdouche zal er echter niet komen door corona...