Robben is positief: ‘Gat met Dortmund moet dicht en dat kunnen we’

12 oktober 2017

Pro Shots

Arjen Robben hoopt met Bayern München zo snel mogelijk het gat met het Borussia Dortmund van Peter Bosz te dichten in de Bundesliga. Jupp Heynckes is de nieuwe coach die dat klusje moet klaren met zijn ploeg. "Ik ben blij dat hij er weer is", zegt Robben.


De 33-jarige aanvaller nam dinsdag afscheid van Oranje en keerde terug naar München, waar hij de hand schudde met zijn oude én nieuwe trainer Heynckes. "Toen ik in Nederland was, werd er in de Duitse pers druk gespeculeerd over onze nieuwe trainer. Heynckes werd daarbij helemaal niet genoemd. Ook voor mij kwam dit als een grote, maar positieve verrassing", zegt Robben op het tv-kanaal van Bayern München.

Gat dichten met Dortmund
Bayern München moet in de achtervolging op Borussia Dortmund, dat op dit moment met 5 punten meer de koppositie heeft in de Bundesliga. "Het gat mag zeker niet groter worden. We moeten een goede serie neerzetten en de achterstand wegwerken. Dat kunnen wij", denkt Robben.
Mooie woorden
Ook Heynkes sprak mooie woorden over Robben, die dinsdag afscheid nam van Oranje. "Leeftijd speelt bij Arjen geen rol. Hij kon nog wel een tijdje op hoog niveau spelen. Zo'n gemotiveerde professional als Robben zie je niet vaak meer. Je kan hem in 1 adem noemen met Cruijff, Gullit, Van Basten en Rijkaard", vindt de Duitse coach.

Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht