Sala waarschijnlijk vergiftigd door koolmonoxide

14 augustus 2019

ANP

De overleden voetballer Emiliano Sala en de piloot van het vliegtuigje waar hij in zat zijn waarschijnlijk overleden door vergiftiging van koolmonoxide. Dat heeft onderzoek op het lichaam van Sala uitgewezen. Het vliegtuigje verdween in januari in het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk.


De symptomen van koolmonoxidevergiftiging zijn onder meer verminderd oordeelsvermogen, slaperigheid en verwarring, wazig zien en verlies van coördinatie, wat in het geval van Sala waarschijnlijk tot toevallen, bewusteloosheid en hartaanvallen heeft geleid. Dit schrijft The Guardian op basis van een speciaal bulletin van de onderzoekers van de Air Accident Investigations Board (AAIB).

Sala

Foto van het vergane vliegtuigje op de bodem van het Kanaal.Uitlaatgassen in de cockpit
Normaal gesproken worden de gassen weggeleid door de uitlaat van het vliegtuig, maar dat lijkt dit keer fout te zijn gegaan. De onderzoekers speculeren dat de boel gelekt heeft in het ventilatiesysteem. Het lichaam van Sala werd in februari gevonden, piloot David Ibbotson werd nooit opgedoken. Dat terwijl het vliegtuigje aanspoelde bij het Britse eiland Guernsey.

Vliegtuigje onderzoeken
De familie van Sala reageert niet al te blij en heeft vooral meer vragen: "De familie denkt dat een gedetailleerd technisch onderzoek naar het vliegtuig noodzakelijk is. Wij en het publiek moeten weten hoe de koolmonoxide de cabine in heeft kunnen komen. Toekomstige veiligheid in de lucht is ervan afhankelijk. Emiliano's familie roept de onderzoekers op om zo snel mogelijk het vliegtuig te bergen."

Sala zou in januari Nantes verruilen voor Cardiff City, maar hij zou nooit in Wales aankomen.