Sánchez schiet Chili op deze heerlijke manier naar de overwinning (video)

admin • 14:43, 29-03-2017 / Laatste Update: 22:24, 08-01-2024

Chili won dinsdag met 3-1 van Venezuela voor de kwalificaties van het WK in Rusland. Alexis Sánchez blonk uit met een schitterende vrije trap, en een geweldige wedstrijd. Ook de 36-jarige Esteban Paredes legde er 2 in het mandje.

Al na 4 minuten bracht Sanchez de Chilenen op voorsprong met een wonderbaarlijke vrije trap vanop 21 meter knalde hij de bal via de deklat in de goal. De doelman van Venezuela, Wuilker Farínez, stond erbij en keek ernaar.

Amper 3 minuten later was Sanchez ook de man die de aanval naar de 2-0 inleidde. Met een heerlijk steekballetje naar Aránguiz, die vervolgens de bal voor doel legde en Paredes hem maar hoefde binnen te leggen. Een prachtig uitgespeelde aanval van Chili.

Net wanneer Sánchez toch in de fout dreigde te gaan en uitgleed na een aanname, schudde hij een prachtige 'elastico' uit zijn mouw. Chili staat voorlopig op een gedeelde 3e plaats in de WK-kwalificatiestand. Terwijl Venezuela het WK dreigt te missen met een laatste plaats en slechts 6 punten.