Scheidsrechter legt Deense bekerfinale stil omdat fans niet 1,5 meter van elkaar zitten

Lars Smook/ANP

Martijn Baars • 12:28, 02-07-2020 / Laatste Update: 05:58, 08-01-2024

Tom van Weert heeft met zijn club Aalborg BK de Deense bekerfinale verloren van Sønderjyske (0-2). Het duel werd voor rust verstoord door wangedrag van supporters van Aalborg, die de coronaregels massaal aan hun laars lapten.

De 30-jarige Van Weert begon de bekerfinale net als oud-Willem II’er en voormalig Ajacied Lucas Andersen in de basis. Zonder dat er op het veld nog al te veel was gebeurd, werd de wedstrijd halverwege de 1e helft bijna een kwartier stilgelegd. Supporters van Aalborg spanden samen op de tribunes en weigerden 1,5 meter afstand te houden, waarop scheidsrechter Jörgen Daugbjerg Burchardt niet anders kon dan de finale tijdelijk staken.

2 goals Jacobsen

Na de hervatting kwam Sønderjyske op enigszins gelukkige wijze aan de leiding. Anders Jacobsen zag zijn schot van richting worden veranderd en zo onhoudbaar in de linkerbovenhoek verdwijnen. Kort na rust zette Aalborg even aan, maar de ploeg wist nauwelijks gevaar te stichten. Sterker nog, na bijna een uur spelen verdubbelde Sønderjyske de voorsprong door een intikker van opnieuw Jacobsen.

Kort daarna werd Van Weert afgelost door Frederik Borsting. Ondanks een rode kaart van Julius Eskesen (Sønderjyske) zag de Gestelaar vanaf de bank dat Sønderjyske zich in de Blue Water Arena in Esbjerg zonder al te veel moeite verzekerde van de beker van Denemarken.