Simeone: ‘Onbegrijpelijk dat Griezmann nauwelijks speelt bij Barcelona’

1 juli 2020

BSR Agency

Diego Simeone snapt niet waarom Antoine Griezmann nauwelijks speeltijd krijgt bij FC Barcelona. "Ik vind dat echt onbegrijpelijk", zei de trainer van Atlético Madrid dinsdagavond laat na het gelijkspel van zijn ploeg in een leeg Camp Nou (2-2).


Trainer Quique Setién van Barcelona liet Griezmann pas in de 90e minuut invallen tegen zijn oude club Atlético, waar de Fransman jarenlang de grote vedette was. In de laatste 4 duels van Barcelona mocht Griezmann slechts 1 keer aan de aftrap verschijnen.

Geen plek voor Griezmann
Ook voor de uitbraak van het coronavirus leek de speelstijl van Barcelona nog niet op het lijf van de Fransman geschreven. Barcelona wil graag aanvallen, met korte combinaties. Atlético kiest er ook wel eens voor om het balbezit aan de tegenstander te laten en wil dan vanuit een snelle counter toeslaan.

'Ik ga geen sorry zeggen'
"Het team is niet altijd in balans met hem", zei Setién over Griezmann. "En Messi en Suárez wil ik altijd opstellen. Ik ga geen sorry zeggen tegen Griezmann, maar ik ga wel met hem praten. Het is niet leuk om tegen je oude club zo laat in te vallen."Inmiddels zwelt de kritiek op Setién steeds verder aan, nu Barcelona de titel dreigt te verspelen aan Real Madrid. De koploper uit de hoofdstad vergroot donderdag de voorsprong op de grote rivaal naar 4 punten als Getafe verslagen wordt.

Xavi of Koeman
In de Spaanse pers valt al de naam van Xavi als nieuwe trainer van Barcelona. De oud-middenvelder van de kampioen van Spanje voelde er eerder dit jaar weinig voor om midden in het seizoen bij zijn voormalige club aan de slag te gaan. Ook Ronald Koeman zou weer in beeld zijn. Maar de bondscoach wil volgend jaar eerst nog met het Nederlands elftal naar het EK.

Setién werd begin dit jaar aangesteld als opvolger van Ernesto Valverde. Hij werkte nooit eerder als trainer bij een topclub.