Barcelona-coach Setién geeft na 3e gelijkspel in 6 duels toe: ‘De titel wordt steeds lastiger’

1 juli 2020

EPA

De kritiek op Barcelona-trainer Quique Sétien wordt steeds heviger, maar de coach voelt zich nog altijd gesteund door de spelersgroep. Wel geeft hij toe dat de landstitel erg ver weg is.


In de strijd om de Spaanse landstitel verspeelde FC Barcelona weer 2 punten in het thuisduel met Atlético Madrid (2-2). "Het is heel zonde en de weg naar het kampioenschap ziet er met iedere wedstrijd een stuk lastiger voor ons uit”, gaf Barça-coach Sétien toe. Voor de Catalanen is het al het 3e gelijkspel in 6 wedstrijden sinds de competitie in Spanje is hervat.

Nog 5 speelronden te gaan
Sétien vond dat zijn ploeg goed had gespeeld en heeft de strijd nog niet opgegeven. "Het morsen van deze punten vergroot onze afstand tot de titel, maar we moeten hard blijven werken.” In Spanje zijn na deze speelronde nog 5 wedstrijden te gaan. Real Madrid kan bij een zege op Getafe donderdag uitlopen naar 4 punten voorsprong.

Griezmann
Na deze slechte periode wordt de kritiek op de coach alleen maar heviger. Maar Sétien liet weten zich gesteund te voelen door de spelersgroep. Opvallend was het late inbrengen van de Franse aanvaller Antoine Griezmann in de 90e minuut. "Het is waar dat het lastig is om hem zo in te brengen, voor een speler van zijn niveau, maar de omstandigheden dwongen me daartoe. Je hebt nog altijd de hoop dat een speler van zijn klasse met een actie komt waarmee hij de wedstrijd kan winnen."