Spurs schiet maar 2 keer op doel, maar sleept wel punt uit het vuur tegen dominant City (video)

BSR Agency

admin • 22:27, 17-08-2019 / Laatste Update: 18:08, 07-01-2024

Slechts 2 keer (!) schoot Tottenham Hotspur op doel in de topper tegen Manchester City. Toch was het voldoende om een wonderbaarlijk punt uit het vuur te slepen op bezoek bij de kampioen van vorig seizoen: 2-2.

Heer en meester

De cijfers zijn veelzeggend. City noteerde in de hele wedstrijd 30 schoten (waarvan 10 op doel) en Tottenham slechts 3 (waarvan 2 op doel). Aan kansen dus geen gebrek voor de ploeg van Pep Guardiola, maar ondanks dat City heer en meester was, bleef het bij slechts 2-2.

Raheem Sterling, die vorige week nog een hattrick maakte, opende na 20 minuten de score na een fijne voorzet van Kevin de Bruyne. Op dat moment was de thuisploeg al vele malen sterker, maar kwam Spurs toch uit het niets langszij. Een verrassend schot van Erik Lamela zette doelman Ederson op het verkeerde been: 1-1.

Gouden wissel

City nam voor rust weer het heft in handen en kwam via Agüero, wederom op aangeven van De Bruyne, op een 2-1 voorsprong. Nota bene Lucas Moura, die nog geen halve minuut in het veld stond, kopte na een klein uur spelen de 2-2 tegen de touwen uit een corner. Ondanks een scala aan kansen scoorde City niet meer waardoor Liverpool, dat eerder op de dag met 1-2 won bij Southampton, aan kop gaat na 2 speelrondes in de Premier League.

VAR krijgt nog een hoofdrol

In de blessuretijd leek City alsnog de winnende 3-2 te maken via invaller Gabriel Jesus, maar de VAR keurde de goal af omdat Laporte de bal heel lichtjes en onbedoeld op zijn arm kreeg. Guardiola zal ongetwijfeld hebben teruggedacht aan de halve finale van de Champions League. Toen keurde de VAR ook een goal in blessuretijd af waardoor niet City, maar Spurs naar de finale ging.