Titelstrijd in Serie A leek bijna beslist, maar Inter wint ondanks 0-2-achterstand alsnog

Bart van der Wijst • 22:44, 06-05-2022 / Laatste Update: 07:14, 12-12-2023

Bij AC Milan waren de slingers voor het kampioensfeestje al bijna besteld, maar stadsgenoot Inter repareerde net op tijd de schade in de thuiswedstrijd tegen Empoli. De ploeg van Stefan de Vrij en Denzel Dumfries won na een comeback met 4-2.

Het Giuseppe Meazza viel helemaal stil toen Kristjan Asslani in de 28e minuut de 0-2 voor Empoli maakte. Na 5 minuten had Andrea Pinamonti, uitgerekend gehuurd van Inter, de openingstreffer gemaakt.

Schade snel gerepareerd

Voor rust had Inter de stand alweer teruggebracht tot 2-2. Simone Romagnoli schopte de bal achter zijn eigen doelman en Lautaro Martinez maakte net voor het begin van de blessuretijd de gelijkmaker. Diezelfde Martinez zorgde een kleine 20 minuten na rust voor de bevrijdende 3-2, invaller Alexis Sanchez maakte in de 94e minuut de 4-2.

Daardoor gaat Inter met nog 2 wedstrijden te gaan aan kop van de Serie A. AC Milan kan zondag op bezoek bij Hellas Verona de koppositie weer overnemen, het verschil tussen beide ploegen is 1 punt.