Update vanuit Paraguay: Ronaldinho blijft onder huisarrest

12 juli 2020

AFP

Ronaldinho blijft nog even in een hotel in Paraguay. De Braziliaanse superster tekende samen met zijn broer een beroep aan tegen het besluit van een Paraguayaanse rechter, maar het werd niet goedgekeurd door het gerechtshof. Daardoor blijven de broers voorlopig samen 'onder huisarrest' in dat hotel.


De voormalige sterspeler van FC Barcelona en AC Milan werd begin maart in Paraguay gearresteerd, omdat hij samen met zijn broer met vervalste papieren het land was binnengekomen. Zijn 40e verjaardag moest Ronaldinho in de gevangenis ondergaan. Volgens zijn advocaat wist de 2-voudig wereldvoetballer van het jaar niet dat hij over een nagemaakt paspoort beschikte.

Borgsom betaald
Begin april mochten de 2 Brazilianen hun cel verlaten na de betaling van een borgsom van 1,6 miljoen dollar. Ze werden in afwachting van de afhandeling van hun rechtszaak onder huisarrest in een hotel geplaatst. Als ze worden veroordeeld, kunnen ze een gevangenisstraf van 5 jaar krijgen.

Criminele bende
In deze zaak zijn ook andere personen aangeklaagd. Volgens de aanklagers in Paraguay zijn ze allen lid van een criminele bende, die gespecialiseerd is in het vervalsen van identiteitsdocumenten.