Valencia brengt Real Madrid tweede competitienederlaag toe

admin • 21:39, 22-02-2017 / Laatste Update: 07:54, 07-01-2024

Real Madrid heeft voor de tweede keer dit seizoen verloren in de competitie. Uit bij Valencia werd het 2-1 door twee vroege treffers van de thuisploeg.

Real Madrid verloor vier wedstrijden geleden van Sevilla. Die 2-1 nederlaag in Zuid-Spanje was de eerste verliespartij in La Liga van Real Madrid onder Zinedine Zidane.

De ploeg van de Fransman kwam al na 4 minuten achter. Zaza, die in de winter overkwam van West Ham United en bij het EK 2016 in Frankrijk op ludieke wijze een penalty miste, had zijn vizier vandaag wel op scherp staan en schoot al na vier minuten raak.

De Koninklijke kwamen 5 minuten later in nog grotere problemen. Fabian Orellana bracht de thuisploeg op prachtige wijze op 2-0.

Ronaldo

Cristiano Ronaldo bracht de koploper uit La Liga vlak voor rust op 2-1. De Portugese spits werkte een voorzet van Marcelo, die zijn vijfde assist gaf en daarmee de verdediger met de meeste assists in de Spaanse competitie is, in het doel en maakte zijn 15de van het seizoen.

In de tweede helft kwam de ploeg van Zidane wel 9 keer bij Valencia-doelman Diego Alves. De Brazliliaan kwam echter telkens als beste uit het duel waardoor het 2-1 bleef voor de thuisploeg. Real heeft nu 23 duels gespeeld en 1 punt meer dan FC Barcelona, dat al een keer meer speelde. Valencia klimt van de vijftiende naar de veertiende plaats.