Voorzitter stuurt Napoli op trainingskamp ook al wil trainer Ancelotti eigenlijk niet

4 november 2019

AP

Napoli-coach Carlo Ancelotti kan zich niet vinden in het besluit van de club dat de spelers deze week zich in een trainingskamp moeten voorbereiden op de komende duels met Red Bull Salzburg (Champions League) en Genoa (Serie A).


Voorzitter Aurelio De Laurentiis besloot het team in ‘ritiro’ te laten gaan, waarbij trainers en spelers samen in een hotel verblijven of slapen op het trainingscomplex. Het komt vaker voor dat slecht presterende Italiaanse voetbalclubs de afzondering opzoeken om te trainen en de teamgeest te bevorderen.

Ancelotti vindt het maar niks
De maatregel volgde op de 2-1-nederlaag van zaterdag tegen AS Roma waardoor Napoli naar de 7de plaats in de Serie A zakte. "Het is een beslissing van de club en we moeten het accepteren. Maar als je vraagt of ik het ermee eens ben, zeg ik nee”, vertelde Ancelotti, een dag voor het duel met Salzburg.

De trainer vindt dat zijn ploeg in de competitie de laatste tijd vooral veel pech heeft gehad. "We blijven maar de paal en de lat raken en betalen een hoge prijs voor sommige situaties”, vond Ancelotti, die dinsdag met Napolo de koppositie in groep E verdedigt.