Weghorst is koning van Wolfsburg met hattrick en 2 assists, Stevens verliest met Schalke 04 bij debuut

BSR/Agency

admin • 18:31, 16-03-2019 / Laatste Update: 21:51, 07-01-2024

In Duitsland werd er in de Bundesliga weer volop gevoetbald. Bij VfL Wolfsburg nam Wout Weghorst een hoofdrol op zich. Bij Schalke zat Huub Stevens weer op de bank. Het is aan hem om het zwalkend Schalke weer op de rails te krijgen.

Weghorst is de koning van Wolfsburg dit weekend. Zijn ploeg won met 5-2 van Fortuna Dusseldorf. Weghorst gaf de assist bij het 1e doelpunt, de 1-1. Daarna scoorde hij in de 54e minuut de 2-1 zelf. 3 minuten later gaf hij de assist voor de 3-1. Alsof dat nog niet genoeg was maakte hij er in de 59e minuut ook nog 4-1 van. Hij scoorde 2 keer en gaf 1 assist in slechts 5 minuten tijd. Raman maakte er daarna nog even 4-2 van.

Waarom dan geen hattrick maken? Moet Weghorst hebben gedacht. In de 88e minuut was het wéér raak voor de Nederlander. Zo won Wolfsburg met 5-2 van Dusseldorf.

5 - Wout Weghorst became the third Dutchman with 5 goals or assists in a single game in a top 5 European league this decade, after Arjen Robben in 2011 and Memphis in 2018. Wonder. pic.twitter.com/QLBL1ihbDz

— OptaJohan (@OptaJohan) 16 maart 2019

Stevens begint met valse start

Op de bank bij Schalke 04 kon Huub Stevens nog niet zijn stempel drukken. Thuis tegen RB Leipzig stond Schalke na 14 minuten achter door een doelpunt van Timo Werner. Daar bleef het ook bij en zo verloor Stevens zijn 1e wedstrijd als nieuwe hoofdtrainer.

Overige potjes

Borussia Mönchengladbach kwam ook nog in actie. Zij speelden met 1-1 gelijk tegen Freiburg. Stuttgart en Hoffenheim kwamen samen ook niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Augsburg was met 3-1 te sterk voor Hannover.