Werder boekt mede dankzij Rashica hele belangrijke winst op Köln

EPA

admin • 00:55, 13-03-2018 / Laatste Update: 02:18, 06-01-2024

Werder Bremen heeft in de strijd om een langer verblijf in de Bundesliga een belangrijke overwinning behaald. Het elftal van trainer Florian Kohfeldt versloeg maandag hekkensluiter 1. FC Köln met 3-1 en nam zo afstand van de onderste plaatsen.

Milos Velkovic opende in de 33ste minuut de score door uit een hoekschop de bal bij de tweede paal vrijstaand in het doel te schieten. De Japanner Yuya Osako maakte aan het begin van de tweede helft gelijk, maar kort daarna zette Milot Rashica (voormalig speler van Vitesse) Bremen opnieuw op voorsprong. De 3-1 viel in de laatste minuut van de reguliere speeltijd en kwam op naam van Maximilian Eggestein.

Uit de degradatiezone

Werder is nu 13e in de Bundesliga met 30 punten. De voorsprong op nummer 16 FSV Mainz is 5 punten. De nummer 16 moet play-offs spelen om degradatie uit de Bundesliga te voorkomen. De nummers 17 en 18 degraderen rechtstreeks.