Werder Bremen moet de Relegation in: hoe zit dat?

27 juni 2020

BSR Agency

Werder Bremen heeft deze zaterdag op bizarre wijze voorkomen dat de ploeg voor het eerst in 30 jaar degradeert uit de Bundesliga. De ploeg eindigt op de 16de plaats en moet dus nog wel de Relegation in. Maar hoe werkt dat?


De Relegation is een play-off tegen de nummer 3 van de 2. Bundesliga. Werder Bremen moet dus in een uit- en thuisduel zien af te rekenen met een ploeg die hoopt op promotie naar de Bundesliga.

Tegen wie moet Werder?
Dat weten we zondagmiddag. De 2. Bundesliga maakt zich namelijk op voor een spannende laatste speeldag. De huidige nummer 3 FC Heidenheim staat 1 punt voor op nummer 4 HSV. Het doelsaldo is in het voordeel van HSV. Heidenheim moet op de laatste speeldag naar kampioen Arminia Bielefeld en HSV moet thuis tegen nummer 12 Sandhausen.

Het wordt dus óf FC Heidenheim, óf aartsrivaal HSV. Dat laatste zou wat zijn, want Werder Bremen en HSV haten elkaar. Ze zitten allebei in het noorden van Duitsland en alleen al daarom zou het gruwelijk zijn als de Relegation gaat tussen Werder Bremen en HSV.

Wanneer is de Relegation?
De eerste wedstrijd is op donderdag 2 juli en de return is op maandag 6 juli. De tijdstippen zijn nog niet bekend. Dan weten we dus of Werder Bremen alsnog na 30 jaar degradeert en wie er dan mogelijk samen met Arminia Bielefeld en VfB Stuttgart naar de Bundesliga gaat.