Wigan grijpt replay met beide handen aan en gooit Bournemouth uit FA Cup

Action Images via Reuters

Martijn Baars • 23:55, 17-01-2018 / Laatste Update: 03:20, 06-01-2024

Wigan Athletic, dat uitkomt op het derde profniveau van Engeland, heeft in de FA Cup voor een daverende verrassing gezorgd. In de replay van de wedstrijd in de 3e ronde versloeg het Bournemouth. De club uit de Premier League ging met 3-0 ten onder.

Al in de 9e minuut kwam Wigan op voorsprong. Het doelpunt werd gemaakt door de Egyptische aanvoerder Sam Morsy. Ver in de 2e helft maakte Dan Burn er 2-0 van. Drie minuten later zorgde de Australiër Callum Roddie Elder voor de definitieve beslissing.

Geen Aké

Nathan Aké ontbrak bij Bournemouth.

Swansea City-Wolverhampton: 2-1

Swansea City versloeg Wolverhampton Wanderers (2-1), ook in een replay. De doelpunten voor de club uit de Premier League kwamen op naam van Jordan Ayew en oud-Vitessenaar Wilfried Bony. De 'Wolves' spelen op het tweede niveau. Luciano Narsingh en Leroy Fer speelden mee met Swansea. Tweede doelman Erwin Mulder zat op de bank.