Dit zijn de 10 duurste aankopen van de Nederlandse clubs dit seizoen
i

Pro Shots

Dit zijn de 10 duurste aankopen van de Nederlandse clubs dit seizoen

admin • 16:43, 01-09-2018 / Laatste Update: 19:50, 08-01-2024

De transfermarkt is vanaf vandaag tot aan de winter gesloten en de Nederlandse clubs hebben flink hun slag geslagen. Dit zijn de 10 duurste aankopen die de clubs in de Nederlandse competitie deze zomer hebben gedaan.

10. Luis Sinisterra (Feyenoord)

Eentje voor de toekomst, zo kun je Luis Sinsterra het beste noemen. De Colombiaanse rechtsbuiten maakte indruk bij zijn club Once Caldas en verdiende daarom een transfer naar Rotterdam-Zuid. Hij kostte Feyenoord 2 miljoen euro.

9. Björn Johnsen (AZ)

Na het vertrek van Wout Weghorst naar VfL Wolfsburg was AZ met spoed op zoek naar een nieuwe spits. De Alkmaarders kwamen uit bij Björn Johnsen. De Noor scoorde veel en speelde goed bij ADO Den Haag en mocht dus de stap maken naar AZ. De Noord-Hollanders mochten 2,3 miljoen euro aftikken.

8. Ryan Thomas (PSV)

Na het vertrek van Marco van Ginkel had PSV meteen een middenvelder nodig die dat gat kon opvangen. De Eindhovenaren kwamen in hun zoektocht uit bij Ryan Thomas. De Australische middenvelder had een prijskaartje van 2,75 miljoen euro. Helaas voor PSV kampt hij nu met een blessure.

7. Angeliño (PSV)

Een ander vertrek dat bij PSV opgevangen moest worden, was dat van Joshua Brenet. De verdediger werd nooit onomstreden onder Phillip Cocu, maar verdiende afgelopen zomer toch een transfer naar het Duitse TSG Hoffenheim. Zijn vervanger werd José Ángel Tasende, beter bekend als Angeliño. De Spanjaard maakte vorig jaar indruk bij NAC Breda en stond daarom hoog op het verlanglijstje bij PSV. De linksback kwam voor 5,5 miljoen euro.

6. Denzel Dumfries (PSV)

Nog een PSV'er. Niet alleen linksback Brenet, maar ook rechtsback Santiago Arias vertrok deze zomer uit Eindhoven. Hij ging naar Atlético Madrid. Zijn vervanger werd Denzel Dumfries. Na een goed jaar bij sc Heerenveen wilde de directie in Eindhoven hem graag inlijven. De kassa rinkelde voor 5,5 miljoen euro.

5. Zakaria Labyad (Ajax)

De duurste binnenlandse transfer van dit seizoen komt op naam van Ajax. De Amsterdammers waren erg onder de indruk geraakt van Zakaria Labyad, die bij FC Utrecht vaak uitblonk. De Domstedelingen vingen 6 miljoen euro voor hem. Voorlopig zit hij in de Johan Cruijff ArenA nog op de bank.

4. Érick Gutiérrez (PSV)

PSV had op woensdag een erg mooie avond. Eerst plaatsten de mannen van Van Bommel zich voor de Champions League door thuis met 3-0 van BATE Borisov te winnen. Een paar uur daarna werd bekend dat de gewilde middenvelder Érick Gutiérrez naar Eindhoven zou komen. De Mexicaan, die goed bevriend is met Hirving Lozano, kwam voor 6 miljoen euro.

3. Hassane Bandé (Ajax)

We gaan iets verklappen: de 3 duurste spelers die deze transferperiode naar Nederland kwamen, gingen allemaal naar Ajax. We beginnen bij Hassane Bandé. De 19-jarige aanvaller maakte in zijn debuutseizoen bij KV Mechelen heel veel indruk en scoorde in 25 wedstrijden 11 keer. Ajax won uiteindelijk de strijd om zijn handtekening en moest 8,25 miljoen euro overmaken. Helaas voor de Amsterdammers ligt de Burkinees er waarschijnlijk tot eind december uit met een gebroken kuitbeen.

2. Dusan Tadic (Ajax)

Na jaren eigen jeugd opleiden en jong talent kopen besloot Ajax dit jaar ook te investeren in goede, ervaren spelers op topniveau. Dat deden de Amsterdammers onder meer met Dusan Tadic. De Serviër speelde in Nederland al bij FC Groningen en FC Twente en had het jaren goed gedaan bij het Engelse Southampton. Zijn club liet hem voor 11,4 miljoen euro gaan.

1. Daley Blind

Nog een goede, ervaren speler die Ajax dit seizoen aantrok, was Daley Blind. De Nederlander ging 4 jaar geleden naar Manchester United, maar kreeg afgelopen seizoen nog maar mondjesmaat speeltijd. Een terugkeer naar Amsterdam leek logisch, maar daarvoor moest technisch directeur Marc Overmars wel flink dokken: United wilde 16 miljoen euro voor hem hebben. Daarmee is Blind meteen de 2e duurste Eredivisieaankoop aller tijden. Alleen Miralem Sulejmani kostte Ajax 10 jaar geleden nog ietsje meer (16,25 miljoen euro).