100 keer Arjen Robben in de CL: Dit zijn dé 5 momenten (video)
i

ANP

100 keer Arjen Robben in de CL: Dit zijn dé 5 momenten (video)

admin • 21:20, 18-10-2017 / Laatste Update: 10:49, 07-01-2024

Als Arjen Robben vanavond in actie komt, en daar gaan we voor het gemak maar even vanuit, is dat zijn 100e wedstrijd in de Champions League. Daarmee is hij de enige speler naast Clarence Seedorf die de magische grens van 100 passeert. Wij zetten de meest memorabele momenten voor jullie op een rijtje!

Het grootste gedeelte van die wedstrijden speelde hij natuurlijk voor Bayern, waar hij al sinds 2009 speelt.

Foto: AD

Debuut

Op 2 oktober 2002 maakte een piepjonge Arjen Robben zijn debuut in de Champions League. De toen 18-jarige 'man van glas' viel in de 55e minuut in voor Leandro do Bomfim. Robben, die toen nog een volle haardos had, kon niet bepaald spreken van een droomdebuut. PSV verloor in eigen huis met 1-3 van Borussia Dortmund.

Goal numero uno!

Foto: ANP

Sicke goal tegen Manchester United

Een 'best goals ever compilation' op YouTube is niet compleet zonder deze wonderschone treffer van Arjen Robben tegen Manchester United. Robben wachtte op de 16 op een corner van Franck Ribéry en haalde verwoestend uit. De goal was niet alleen bloedmooi, hij was ook nog eens ontzettend belangrijk. Het stond 3-1 voor Manchester United en op basis van 2 wedstrijden zou dat uitschakeling betekenen voor Bayern München, maar door die rake knal van de inmiddels kale Robben, bekerde Bayern door. Check de goal hier nog eens!

Persoonlijk drama in 2012

In 2010 speelde Robben zijn 1e finale in de Champions League. Die werd vrij kansloos verloren van het Internazionale van Wesley Sneijder, maar 2 jaar later kreeg de pingelaar een herkansing. En wat voor een. Tegen zijn oude club Chelsea móét het gebeuren. Robben schiet maar liefst 15 (!) keer op doel in die wedstrijd, maar scoren lukt hem niet. Maar dan krijgt hij in de verlenging van de wedstrijd plots dé uitgelezen kans om de held van München te worden: Penalty voor Bayern! Robben nam een aanloop, keek, mikte, MIS! Petr Cech stopte de strafschop! In de daaropvolgende penaltyreeks zag Robben 2 ploeggenoten missen, waardoor Chelsea de Champions League won. Wat een drama!

De zoetste wraak ever...

Een jaar later nam Robben zoete wraak. De Champions League-finale was een Duits onderonsje tussen Borussia Dortmund en Bayern München. Driemaal is scheepsrecht, zal Robben gedacht hebben. En zo bleek, want het werd de avond van Arjen. Franck Ribéry legde de bal in de 89e minuut panklaar voor Robben, die 1 op 1 kwam met doelman Roman Weidenfeller. De man uit Groningen raakte de bal maar half, hij aaide 'm, maar het bleek genoeg! TORRRRR, ROBBEN! Wat een manier om die misser van bijna exact een jaar geleden goed te maken. Bekijk hier nog eens de beelden!