Sparta - MVV gestaakt na protest tegen Fox Sports
i

Pro Shots

Sparta - MVV gestaakt na protest tegen Fox Sports

Robert Hüsken • 22:40, 18-12-2015 / Laatste Update: 17:44, 12-12-2023

Sparta - MVV is vrijdagavond korte tijd gestaakt geweest. De supporters van de bezoekers uit Maastricht gooiden bij een stand van 1-0 voor Sparta uit protest tegen zender FOX Sports met vuurwerk in Het Kasteel. Opvallend is dat Sparta - MVV één van de 2 live wedstrijden van de avond is uit de Jupiler League op Fox Sports. Wat dat betreft hebben de fans hun 'doelgroep' bereikt. Sparta won het duel uiteindelijk met 6-0.

Arbiter Kamphuis legde het duel na een uur spelen voor vijf minuten stil, zodat de rook het stadion uit kon trekken. Het spandoek 'Fox moet op zwart' was door de rook amper nog te zien, maar de MVV-fans kregen bijval van de Sparta-aanhang. Een deel van het thuispubliek liet vocaal horen het eens te zijn met de protestactie van de bezoekers. De Maastrichtse supporters zijn fel tegen de beloftenteams in de eerste divisie en de verschillende speeldagen en aanvangstijden die volgens hen door Fox worden bepaald. Toen de wedstrijd hervat werd, liep Sparta uit van 1-0 naar 6-0.

Tegen de ploeg uit Maastricht zorgde de 26-jarige middenvelder Paco van Moorsel voor de eerste drie goals in de 1e, 71e en 74e minuut. In het laatste kwartier liep de koploper van de eerste divisie nog verder uit naar 6-0. Ryan Sanusi, vorig jaar in dienst van FC Oss, zorgde in extremis voor de zesde Rotterdamse goal.

Concurrenten VVV-Venlo (1-4 winst bij Emmen), FC Eindhoven (2-0 zege op Jong PSV) en NAC (0-1 op bezoek bij Almere City) maakten ook geen fouten. Alleen Go Ahead Eagles beging een misstap door met 0-2 te verliezen van Fortuna Sittard.

De 'FOX moet op zwart actie' vanuit het uitvak loopt een beetje uit de hand. Wedstrijd gestaakt. #spamvv pic.twitter.com/tpd9Ewxsy1

— ProSpartaOnline.nl (@ProSpartaOnline) 18 december 2015

Wedstrijd Sparta-MVV stilgelegd. Supporters uitvak steken in protest tegen tv-betaalzender Fox een rookbom. Veld niet meer te zien #spamvv

— Limburger Sport (@LimburgerSport) 18 december 2015

Beetje mistig #spamvv pic.twitter.com/cwm2FbiCv4

— Wim Duiverman (@WimDuiverman) 18 december 2015