2 Köln-spelers en fysio testen positief, rest van de ploeg traint gewoon door
i

OrangePictures

2 Köln-spelers en fysio testen positief, rest van de ploeg traint gewoon door

admin • 12:51, 02-05-2020 / Laatste Update: 21:22, 04-01-2024

2 spelers en een fysiotherapeut van 1.FC Köln zijn positief getest op het coronavirus. Dat bevestigt de nummer 10 van de Bundesliga. De 3 zijn in quarantaine geplaatst en de groepstraining is hervat.

Of de Bundesliga dit seizoen wordt uitgespeeld, is nog maar de vraag. Woensdag 6 mei moet er meer duidelijk worden na een persconferentie van bondskanselier Angela Merkel. De Duitse clubs mogen sinds begin april weer trainen, maar wel onder strenge voorwaarden.

Testen, testen en nog eens testen

Sinds gisteren testten ploegen uit de Bundesliga spelers en staf uitgebreid. Alle voetballers van de 36 clubs worden 2 keer getest, om eventuele fouten uit te sluiten. Uit een dergelijke controle kwam naar voren dat 2 spelers en een fysio van 1. FC Köln besmet zijn met het virus. De 3, die niet bij naam worden genoemd door de club, voelden zich nog niet ziek.

'Gezondheid boven alles'

,,De gezondheid van spelers en staf hebben boven alles prioriteit", zegt Horst Heldt, sportdirecteur bij Köln. "De maatregelen en de strategie van reguliere tests, hebben zichzelf bewezen zodat we nu met individuele oplossingen kunnen reageren.”