5 redenen om Juve-Barca over te slaan en in te schakelen voor Dortmund-Monaco
i

Pro Shots

5 redenen om Juve-Barca over te slaan en in te schakelen voor Dortmund-Monaco

admin • 14:47, 11-04-2017 / Laatste Update: 19:31, 05-01-2024

De strijd in de Champions League barst dinsdag na een onderbreking van een paar weken weer los. De 1e wedstrijden zijn tussen Juventus - Barcelona en Dortmund - AS Monaco. Veronica kiest ervoor om Juve - Barça uit te zenden. Maar is dat wel een verstandige keuze?

De andere wedstrijd die dinsdagavond wordt gespeeld is Dortmund tegen AS Monaco. De statistieken wijzen uit dat deze wedstrijd veel meer te bieden heeft dan de andere wedstrijd die Veronica uitzendt. En wel om de volgende 5 redenen.

1. AS Monaco meest scorende Europese ploeg

De doelpuntengarantie is zeer groot bij AS Monaco. De Franse club heeft in Europa op dit moment de meeste doelpunten geproduceerd. Ook in de Champions League kunnen ze er wat van. Ze hebben er inmiddels al 15 in liggen. In de Franse competitie staat de ploeg bovenaan met 88 doelpunten in 31 wedstrijden. Dat zijn er bijna 3 gemiddeld. Een ongekend aantal.

2. Wedstrijd tussen Aubameyang en Mbappé

De wedstrijd tussen Dortmund en Monaco is ook de de clash tussen de 2 doelpuntenmachines Pierre-Emerick Aubameyang en Kylian Mbappé. Met deze spelers in je team ben je verzekerd van goals. Mbappé heeft er bij de Franse club dit seizoen al 19 gescoord. Aubameyang legt ze er bij Dortmund ook aan de lopende band in. Zijn teller staat inmiddels op 25. Deze 2 giganten in 1 duel kan alleen maar vuurwerk zijn.

3. Wedstrijden tegen Manchester City

Bij de meeste mensen staat de wedstrijd tussen Paris Saint Germain en FC Barcelona nog vers op het netvlies. Maar de confrontatie tussen Manchester City en AS Monaco in de vorige ronde mocht er ook wezen. De Fransen maakten er een spektakelstuk van met veel doelpunten (5-3, 3-1). In die 2 wedstrijden werd er 12 keer gescoord. Bijna iedereen heeft dat toen moeten missen. Dat laat je toch niet opnieuw gebeuren?

4. Juventus scoort thuis maar weinig

Dat Juventus een echte Italiaanse ploeg is bewijst het maar al te graag. Met verdedigend spel gaan ze waarschijnlijk proberen het FC Barcelona ontzettend moeilijk te maken. Juve staat erom bekend thuis de boel op slot te gooien. Scoren doen ze thuis ook niet veel. In de laatste 20 wedstrijden hebben ze maar 6 keer meer dan 2 doelpunten gemaakt. Een doelpunt tegen krijgen ze ook nauwelijks. De statistieken zeggen dus dat het een wedstrijd wordt met weinig doelpunten. Dat is toch saai?

5. Barcelona is uit vorm

De afgelopen jaren maakte Barcelona de dienst uit in voetballand. Maar de laatste tijd zit de ploeg toch een beetje in een dipje. Afgelopen weekend gingen ze nog onderuit tegen laagvlieger Málaga. Ze verloren heel terecht met 2-0. Een wedstrijd zonder pit. Dat belooft niet veel goeds voor dinsdagavond tegen Juventus. Barcelona is trouwens toch alleen leuk als ze eerst 4-0 achter staan.