Aanvoerder Gouweleeuw wint met Augsburg van St. Juste en Boëtius
i

AFP

Aanvoerder Gouweleeuw wint met Augsburg van St. Juste en Boëtius

Bart van der Wijst • 19:50, 14-06-2020 / Laatste Update: 09:15, 05-01-2024

FC Augsburg heeft op bezoek bij 1. FSV Mainz 05 3 hele belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. De ploeg van aanvoerder Jeffrey Gouweleeuw won met 1-0 na een vroege goal van Florian Niederlechner. Door de zege is Augsburg nagenoeg veilig, terwijl voor Mainz de degradatiezorgen toenemen.

Supporters die 5 minuutjes later inschakelde voor de pot, misten hét hoogtepunt van de wedstrijd. Niederlechner had maar 43 seconden nodig om een hele knappe goal te maken. Het was voor de spits zijn 1e doelpunt sinds 1 februari.

Boëtius valt in

De wedstrijd werd overschaduwd door een vervelende blessure van Mainz-speler Taiwo Awoniyi. Hij botste hard tegen een verdediger van Augsburg aan en moest per brancard het veld verlaten.

Mainz had veel balbezit, maar creëerde eigenlijk bijzonder weinig kansen. Jean-Paul Boëtius moest daar als invaller verandering in brengen, alleen kon ook hij het verschil niet maken. Jeremiah St. Juste begon in de basis bij de thuisploeg.

Degradatiestress

Augsburg neemt door de zege verder afstand van Fortuna Düsseldorf en Werder Bremen, die op respectievelijk plek 16 en 17 staan. Augsburg heeft met nog 3 wedstrijden te spelen een voorsprong van 7 punten op beide ploegen. Mainz staat er een stuk beroerder voor. Zij hebben 3 punten meer dan dan Düsseldorf en Bremen. Leuk detail: volgende week zaterdag treffen Mainz en Werder Bremen elkaar.