Achilles'29 draagt miljoenenschuld met zich mee: 'Situatie meer dan zorgelijk'
i

Pro Shots

Achilles'29 draagt miljoenenschuld met zich mee: 'Situatie meer dan zorgelijk'

admin • 05:02, 01-09-2016 / Laatste Update: 18:15, 12-12-2023

Het gaat lekker bij Achilles'29. In ruim 2 jaar tijd heeft de club uit de Jupiler League een verlies van ruim 1 miljoen euro geleden. En daar zal het niet bij blijven. De Groesbeekse voetbalclub verwacht voor het derde jaar bij de profs nog eens een tekort van meerdere tonnen op de begroting. Dat meldt De Gelderlander.

Schuld van 3 miljoen

In totaal staat de eerstedivisionist al meer dan 3 miljoen euro in het rood. Van bestaansrecht in het Nederlandse betaalde voetbal is daarmee absoluut geen sprake.

Moeilijke positie

De cijfers van Achilles'29 zijn voor De Gelderlander door drie accountants beoordeeld. Ze komen onafhankelijk van elkaar tot dezelfde conclusie: de financiële positie van de club is 'meer dan zorgelijk'.

Achilles trad in de zomer van 2013 onder versoepelde regels van de KNVB toe tot de eerste divisie. De Groesbeekse club zou dit seizoen als volwaardige proforganisatie moeten werken, maar daarvoor is door de bond een jaar uitstel verleend omdat lang niet alle zaken op orde zijn. Onlangs kreeg de dorpsclub een boete van 35.000 euro, omdat bij de halfjaarcijfers de accountantsverklaringen ontbraken.

Achilles torst door opeenvolgende verliezen een algehele schuld van 3,8 miljoen euro met zich mee, opgetekend in de zomer van 2015.

Volgens de voorzitter gaat het allemaal prima

Als we voorzitter Harrie Derks moeten geloven, gaat het allemaal wel lekker daar in Groesbeek. „Wij zijn hartstikke gezond”, verklaart hij. „Er staat een prima fundament.” Derks beweert dat er garantstellingen zijn voor alle verliezen.