Afrika Cup: Kameroen als nummer 2 door naar laatste 16, Ghana groepswinnaar (video)
i

ANP

Afrika Cup: Kameroen als nummer 2 door naar laatste 16, Ghana groepswinnaar (video)

Sjors Tanis • 21:57, 02-07-2019 / Laatste Update: 15:04, 12-12-2023

Kameroen heeft de groepsfase in de Afrika Cup niet als groepswinnaar af kunnen sluiten. Het team van trainer Clarence Seeodorf en assistent Patrick Kluivert speelde met 0-0 gelijk tegen Benin, waardoor Ghana in Groep F groepswinnaar wordt dankzij een 2-0 zege op Guinea-Bissau.

Ghana en Kameroen eindigden de groep beiden met 5 punten, maar Ghana gaat vanwege een beter doelsaldo als groepswinnaar naar de 8e finales. Benin mag als 1 van de beste nummers 3 ook naar de laatste 16.

Kameroen scoort niet tegen Benin

Met Ajax-speler André Onana op het doel begon Kameroen aan de wedstrijd tegen Benin. De ploeg van Seedorf was al zo goed als zeker van dev volgende ronde. Door de uitslag van 0-0 gaan beide ploegen dus zelfs door naar de 8e finales.

Ghana rekent af met Guinea-Bissau

In de andere wedstrijd van Groep F won Ghana met 2-0 van Guinea-Bissau. Jordan Ayew en Atlético-speler Thomas Partey maakten de doelpunten namens Ghana, dat als groepswinnaar dus ook naar de 8e finales gaat.

Eerder kwalificeerden Egypte, Oeganda, DR Congo, Guinea, Algerije, Senegal, Marokko, Ivoorkust en Mali zich al voor de knockout-fase.