Ajacieden met seizoenkaart voor F-side moéten verplicht komen opdagen
i

Pro Shots

Ajacieden met seizoenkaart voor F-side moéten verplicht komen opdagen

admin • 12:44, 17-08-2017 / Laatste Update: 02:45, 06-01-2024

Ajax is de lege stoeltjes in het stadion helemaal zat. Daarom is er een opkomstplicht ingesteld voor supporters die een seizoenkaart hebben voor de F-side. Van de 17 thuiswedstrijden moéten er verplicht minimaal 11 worden bezocht, anders heeft de supporter die verzaakt een probleem.

Seizoenkaarthouders van Ajax kregen deze week een brief, waarin de opkomstplicht wordt ingevoerd. De supportersvereniging van Ajax, AFCA Supportersclub en de F-Side dienden enkele weken geleden een voorstel in bij de directie van Ajax om de opkomst zo groot mogelijk te maken. Ze baalden van de lege stoelen in de ArenA. Ajax was gevoelig voor de wens van de fans, ook omdat veel supporters op de wachtlijst staan voor een seizoenkaart. "Het is gebleken dat stoelen op de F-side vaak leeg zijn. Dat willen we voorkomen, want er is een wachtlijst van tien jaar", zegt een woordvoerder tegen de NOS.

Vanaf zondag gaat de regel in

Ajax speelt aanstaande zondag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. FC Groningen komt op bezoek in de ArenA. De regel van verplicht op komen dagen gaat vanaf dan ook al in. Haalt de seizoenkaarthouder de 11 niet, raakt 'ie zijn seizoenkaart voor het seizoen 2018-2019 kwijt. Het is overigens niet verplicht zelf elf keer aanwezig te zijn. Wanneer de kaart wordt uitgeleend aan vrienden of familieleden, telt dat ook als wedstrijdbezoek.

[poules_game teasertext="" team="ajax" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2017-18" ]