Ajax door hulp van videoscheids in slotfase langs VVV

admin • 22:24, 18-08-2018 / Laatste Update: 18:39, 13-12-2023

Ajax heeft op de valreep gewonnen van VVV-Venlo. De Amsterdammers kwamen er lang niet langs bij de Venlonaren, maar in de slotfase konden de mannen van Erik ten Hag door hulp van de videoscheidsrechter alsnog juichen: 0-1.

Ajax kreeg zijn 1e grote kans na 7 minuten. David Neres stond 1-op-1 met Lars Unnerstall en omspeelde de VVV-keeper, maar de Braziliaan mikte de bal daarna voor een open doel naast.

Kleine kansjes

Daarna kreeg Ajax wat kleine kansjes. Zo kopte De Ligt bij een corner over en een voorzet van Neres ging net over het hoofd van Huntelaar heen. Ook Nicolás Tagliafico kwam dichtbij, maar zijn inzet werd met wat gegrabbel gepakt door Unnerstall.

Blessure Neres

Ajax bleef beter, maar kreeg wel een klap te verwerken: Neres kon na 25 minuten niet verder, hij werd vervangen door Labyad. Ajax bleef beter en 5 minuten later kregen de Amsterdammers de volgende grote kans, maar Lars Unnerstall lette goed op.

Afgekeurde goal

Vlak voor rust dacht VVV even op voorsprong te komen door een prachtige goal van Martin Samuelsen, maar na ingrijpen van de videoscheidsrechter werd de treffer afgekeurd. Samuelsen zou aan het shritje van Tagliafico hebben getrokken.

Rustiger

In de 2e helft deed Ajax het een stuk rustiger aan, ondanks de 0-0 tussenstand. De 1e kans voor de Amsterdammers, kwam pas in de 58ste minuut: Dusan Tadic schoot van afstand ver over. Even daarvoor schoot namens VVV Moreno Rutten naast.

Afstandsschoten

Na een uur probeerden Hakim Ziyech en Dusan Tadic het kort na elkaar met gevaarlijke pogingen van afstand. Maar Unnerstall is goed in dat soort schoten en ook deze 2 hield hij prima uit zijn doel. Daardoor bleef het 0-0.

Videoscheidsrechter

VVV bleef verdedigen en Ajax ging in het laatste deel van de wedstrijd alleen maar minder voetballen. De thuisploeg vond dat natuurlijk wel prima en deed zelf ook niet veel om te scoren. Toch wisten de bezoekers de winst in de slotfase alsnog binnen te halen. Klaas-Jan Huntelaar kreeg een beuk in het 16-metergebied en na inmenging van de videoscheidsrechter kreeg Ajax een penalty. Die werd benut door Dusan Tadic: 0-1.