'Ajax krijgt plek op gloednieuw super WK voor clubs'
i

ProShots

'Ajax krijgt plek op gloednieuw super WK voor clubs'

Sjors Tanis • 13:18, 15-05-2018 / Laatste Update: 11:35, 05-01-2024

Speelt Ajax over een paar jaar in een nieuwe topcompetitie? De Spaanse krant El Mundo Deportivo meldt dat Ajax samen met 11 andere Europese topteams een uitnodiging krijgt voor de eerste editie van het 'Super WK voor clubs'.

UPDATE: Ajax bevestigt een uitnodiging maar zegt dat er nog niks definitief is.

Ajax is al jaren niet meer de topclub die het geweest is. Toch blijft de recordkampioen van Nederland in het buitenland dus nog altijd razend populair.

Tussen Real, Barça en Paris

De gloednieuwe topcompetitie zou in 2021 voor het eerst moeten worden gehouden. Naast Ajax zouden ook Real Madrid, FC Barcelona, Juventus, Inter, AC Milan, Liverpool, Manchester United, Bayern München en Paris Saint-Germain een plekje krijgen op het toernooi namens Europa. De overige 2 tickets worden verdeeld tussen Manchester City, Chelsea, Atlético Madrid, FC Porto, Benfica en Borussia Dortmund.

Overige plekken

Naast deze topteams doen er 2 Noord-Amerikaanse, 2 Afrikaanse, 2 Aziatische, 4 of 5 Zuid-Amerikaanse en geen of slechts 1 Oceanisch team mee aan de nieuwe opzet, aldus de Spaanse krant. De laatste deelnemer wordt een ploeg uit het organiserende land. De ploegen zullen worden onderverdeeld in acht groepen van drie, waarna de acht groepswinnaars zich plaatsen voor de kwartfinales.

De FIFA hoopt met het gloednieuwe toernooi 3 miljoen euro te vangen.