Ajax schrijft Dijks op tijd in bij UEFA voor return tegen Nice
i

Pro Shots

Ajax schrijft Dijks op tijd in bij UEFA voor return tegen Nice

Martijn Baars • 13:09, 28-07-2017 / Laatste Update: 16:25, 07-01-2024

Ajax kan in de wedstrijd tegen OGC Nice van komende woensdag rekenen op de aanwezigheid van Mitchell Dijks. De Amsterdamse club had de linksback voor de heenwedstrijd niet op tijd ingeschreven bij de UEFA omdat Ajax dacht dat Dijks zou vertrekken. Nu echter besloten is dat hij toch blijft, besloot Ajax hem voor de return in de Amsterdam Arena in te schrijven.

In Frankrijk vulde Nick Viergever de linksback-positie in. Na het vertrek van Jairo Riedewald naar Crystal Palace en de blessure van 'gelegenheidslinksback' Daley Sinkgraven zat Ajax dun in de linkerverdedigers. Met Dijks heeft trainer Marcel Keizer een extra optie en in ieder geval 1 speler die van nature linksback is.

Toch geen transfer

Dijks speelt, net als afgelopen seizoen, met rugnummer 35. Na de winterstop voetbalde Dijks bij Norwich City in de Engelse Championship. Daar maakte hij een goede indruk. Tot een transfer naar Norwich of het geïnteresseerde Birmingham kwam het echter niet. Na een goed gesprek met Keizer besloten Dijks en Ajax met elkaar verder te gaan.