Ajax weet weer niet van Russen te winnen (video)
i

ProShots

Ajax weet weer niet van Russen te winnen (video)

admin • 00:35, 17-08-2016 / Laatste Update: 22:29, 05-01-2024

Ajax heeft in de eerste wedstrijd in de play-offs van de Champions League niet weten te winnen van FK Rostov. Het werd 1-1 in een uitverkochte ArenA. De Amsterdammers wisten weer niet te winnen van een Russische tegenstander en moeten in de return minimaal één keer scoren om toe te treden tot het Miljoenenbal.

Ajax was in het eerste kwartier zoekende tegen de stugge Russen. De Amsterdammers waren helemaal de kluts kwijt nadat Christian Noboa een vrije trap raak schoot. Ajax-doelman Jasper Cillessen zag daar niet goed uit.

Jasper Cillessen!!! Wat doe je nou dan?!?! Ajax al met 1-0 achter door deze inschattingsfout. #ajaros #Ajax #CL pic.twitter.com/uhSvXFysnk

— Sportnieuws.nl (@Sportnieuwsnl) August 16, 2016

Amin Younes had de thuisploeg al snel op gelijke hoogte kunnen zetten, maar hij schoot in vrijstaande positie van dichtbij naast. De 23-jarige Duits-Libanese aanvaller voelde zich zichtbaar op zijn gemak met gelegenheidsback Timofey Kalachev tegenover zich. Hij vond spits Bertrand Traoré heel vaak, die vervolgens verschillende keren gevaarlijk kon worden, maar tot een doelpunt leidde het niet.

Nadat Younes weer eens vanaf de linkerflank opkwam, zag hij na een half uur Riechedly Bazoer op de rand van de zestien vrijstaan. De 19-jarige middenvelder haalde verwoestend uit, maar zag zijn schot op de invliegende César Navas belanden, die daardoor ongelukkig hands maakte. Davy Klaassen joeg de toegekende strafschop hard in de kruising.

GOAALLL!!! Davy Klaassen schiet de 1-1 binnen! #klaassen #ajaros #ucl pic.twitter.com/ziyeI81WL0

— Sportnieuws.nl (@Sportnieuwsnl) August 16, 2016

Tweede helft

Traoré was al snel in de tweede helft weer eens heel dichtbij, maar ‘lijnkeeper’ Soslan Dzhanaev wist met een ultieme inspanning de inzet van de Chelsea-huurling uit het doel te tikken. Het was lang wachten op de volgende kans, maar in de 67e minuut was het voor Nemanja Gudelj bijna raak na een kiezelhard afstandsschot. De doelman redde – wederom – op de lijn.

De Amsterdammers waren de hele wedstrijd op zoek om het veldoverwicht om te zetten in meer doelpunten. De 73 procent balbezit zegt eigenlijk genoeg, maar tot echt grote kansen leidde het verder niet meer, tot grote ongenoegen van de fans.

Door het gelijkspel won Ajax wederom niet van een Russische tegenstander. De ploeg speelde tot nu toe vijf wedstrijden tegen een Russische opponent, maar won nog nooit. Ajax weet wel wat het te doen staat in Rusland. De Amsterdammers moeten in de return volgende week sowieso scoren om door te stomen naar de groepsfase van de Champions League.