Ajax zegt contract van Nouri formeel op; club en familie blijven praten over oplossing
i

Soccrates Archive

Ajax zegt contract van Nouri formeel op; club en familie blijven praten over oplossing

Bart van der Wijst • 00:34, 31-03-2020 / Laatste Update: 21:23, 08-01-2024

Ajax heeft het contract van Abdelhak Nouri (22) formeel opgezegd, dat schrijft De Telegraaf. Dat doet de club, omdat er anders een automatische contractverlenging tegen dezelfde voorwaarden komt per 1 juli 2020. Ajax en de familie Nouri blijven wel in gesprek over een oplossing over de hele situatie.

Nouri werd in de zomer van 2017 getroffen door een hartstilstand tijdens de wedstrijd tegen Werder Bremen. De middenvelder werd te laat gereanimeerd en hield daar blijvende hersenschade aan over. Ajax betaalde na het drama zijn salaris door. Nouri is sinds kort weer thuis.

Conflict

Jaren na het treurige incident onderhandelen de familie Nouri en Ajax nog altijd over een goede oplossing. De familie stelt dat Nouri zeker tot zijn 38e had kunnen voetballen, als hij op tijd gereanimeerd werd. Ajax denkt daar anders over. Toch hopen alle partijen dat er een juiste beslissing wordt genomen.

"We hadden wel gehoopt dat we allang een oplossing hadden gevonden. Het is geen wrok naar Ajax toe, ook geen echte boosheid. Het is meer verbazing. Teleurstelling. Hoe kan het dat het zo moeizaam gaat, bij een jongen die zoveel voor de club heeft gedaan?", sprak Khalid Kasem, woordvoerder van de familie, onlangs in de Volkskrant.