Alleen Ter Stegen en Pique maken meer minuten dan Frenkie bij Barça
i

Soccrates Images

Alleen Ter Stegen en Pique maken meer minuten dan Frenkie bij Barça

Brian Vesseur • 00:46, 17-10-2019 / Laatste Update: 11:06, 15-01-2024

Frenkie de Jong is een onbetwiste basisspeler bij FC Barcelona. Dat niet alleen, er is zelfs maar 1 veldspeler met meer minuten in La Liga voor Barça: Gerard Pique. De Nederlander speelde in alle 8 wedstrijden mee, waarvan hij er 2 niet volledig uitspeelde. Marc-André ter Stegen keepte elke wedstrijd van begin tot eind, Pique speelde als verdediger alles mee.

Tegen Osasuna (2-2) werd Frenkie voortijdig naar de kant gehaald, tegen Villarreal (2-1) was hij invaller. De 2 Champions League-wedstrijden die de Catalanen tot nu toe speelde maakte de middenvelder wel vol. Ook Nelson Semedo verdient 't om genoemd te worden: de rechtsback speelde slechts 29 minuten minder dan Frenkie in alle competities.

Concurrentie

Ter vergelijking: Ivan Rakitic speelde door de komst van Frenkie pas 186 minuten, verdeeld over 5 La Liga-potjes en een invalbeurt in de Champions League. Arturo Vidal speelde zelfs nog 10 minuten minder dan Rakitic dit seizoen.

Arthur en Sergio Busquets vormen meestal met Frenkie het middenveld bij Barcelona. Zij hebben - La Liga en Champions League bij elkaar opgeteld - rond de 500 minuten gespeeld dit seizoen. De Nederlander iets meer dan 800.