Alles wat jij moet weten over 'die Kohlenpottderby'

Alles wat jij moet weten over 'die Kohlenpottderby'

admin • 16:07, 25-11-2017 / Laatste Update: 20:49, 12-12-2023

Wat een affiche op de zaterdagmiddag! Om 15.30 uur is het Signal Iduna Park hét toneel van de beruchte 'Kohlenpottderby', de moeder aller derby's. Borussia Dortmund staat 5e en verkeert in zwaar weer, terwijl nummer 2 Schalke 04 in de winning mood is. Jij móét natuurlijk kijken!

De clash tussen de 2 voetbalgiganten uit het Ruhrgebied is ook eindelijk weer eens een echte topper. Dortmund eindigt de laatste jaren steeds in de top 3, maar Schalke laat het vaak afweten. Dit seizoen zijn de mannen uit Gelsenkirchen weer helemaal terug. Ze winnen veel wedstrijden met een minimale marge en krijgen de laatste weken weinig tegendoelpunten.

Die Königsblauen zijn dus eindelijk weer terug op de plek waar het hoort: In de top van de Bundesliga. Zo'n anderhalf jaar geleden sloeg de club een nieuwe weg in door Christian Heidel, die overkwam van Mainz, aan te stellen als technisch directeur. Hij nam direct risico en stelde de jonge, onervaren trainer Domenico Tedesco aan. Dat resulteerde in een ander Schalke, dat eindelijk weer punten pakte.

Laptoptrainer

Tedesco past in de categorie 'laptoptrainer' en staat bekend om zijn aanpassingsvermogen. Hij heeft van Schalke een solide ploeg gemaakt die het iedere partij lastig kan maken. Hij zal zijn tactische meesterbrein ongetwijfeld los hebben gelaten op de formatie van Bosz.

Fantastische supporters

Beide ploegen staan bekend om hun trouwe supporters. In Dortmund maakt 'die gelbe Wand' er altijd een feest van en ook de fans van de uitploeg kan er wat van. En dat gezing en gespring wordt natuurlijk alleen maar meer wanneer de aartstrivaal de tegenstander is! Het Signal Iduna Park zal koken van de sfeer.

Peter Bosz onder hoogspanning

Als Nederlanders voelen we ons natuurlijk verbonden met Peter Bosz. Hij begon voortvarend als trainer van Borussia Dortmund, maar de laatste weken is het 3 keer niks. Die BVB won eind september voor het laatst in de Bundesliga en in de Champions League is Dortmund ook al uitgeschakeld. De dagen voor Peter Bosz lijken geteld, zeker wanneer er niet van Schalke wordt gewonnen.

Best of the rest

De kans is aanwezig dat Bayern dit seizoen 'gewoon' weer kampioen wordt. De ploeg is onder Jupp Heynckes weer lekker bezig en de laatste wedstrijden werden allemaal gewonnen. Voor Dortmund en Schalke lijkt de 2e plaats het hoogst haalbare. Eindigt Schalke dit seizoen boven Dortmund, dan zullen ze dat het hele seizoen te horen krijgen in Dortmund!