Als het aan Van Bommel ligt, speelt Bergwijn in Oranje
i

Pro Shots / Toin Damen

Als het aan Van Bommel ligt, speelt Bergwijn in Oranje

admin • 01:50, 02-09-2018 / Laatste Update: 11:11, 15-01-2024

Mark van Bommel gaf de spelers van PSV zaterdag na de overwinning van 6-1 op Willem II een compliment. De trainer vond het knap dat zijn spelers 3 dagen na de zege op BATE Borisov in de play-offs voor de Champions League zo scherp waren.

,,Het ging de voorbije dagen alleen maar over de Champions League. Bij de bakker, maar ook als je even voor een verkeerslicht stond. Dan zag je weer wat duimpjes van mensen omhoog gaan. Je moet dan echt even omschakelen. Dit zijn de lastigste wedstrijden'', zei Van Bommel.

Van Bommel begon met dezelfde 11 basisspelers als woensdag tegen BATE Borisov. Of hij later in het seizoen wel gaat rouleren in drukke speelweken, liet de coach in het midden. ,,Wij stellen het elftal op dat de meeste kans maakt om te winnen.''

'Bergwijn een topspeler'

Steven Bergwijn is in de beginweken van het seizoen een van de betere spelers van PSV. De jonge buitenaanvaller zorgt voor veel dreiging en scoort makkelijk. Tegen Willem II (6-1) nam hij zaterdag weer 2 doelpunten voor zijn rekening. Bondscoach Ronald Koeman vindt Bergwijn nog niet klaar voor het Nederlands elftal.

Oranje-waardig

Als Mark van Bommel het voor het zeggen had, zat Bergwijn wel bij de selectie voor de komende 2 interlands tegen Peru en Frankrijk. ,,Ik vind Bergwijn een topspeler. Hij maakt een heel goede ontwikkeling door. In mijn ogen is hij Oranje-waardig'', aldus de coach van PSV. ,,Maar het is niet aan mij. Ronald Koeman bepaalt wie hij selecteert. Hij is de bondscoach.''