🎥 | Anderlecht loopt overwinning alsnog mis na gekke wedstrijd tegen Gent

BELGA

Trevor Wagener • 23:49, 31-10-2019 / Laatste Update: 22:22, 08-01-2024

Anderlecht heeft op het nippertje de zege uit handen gegeven in een spektakelstuk tegen AA Gent. In de 94ste minuut knikte Igor Plastun de gelijkmaker binnen na een meer dan leuk duel: 3-3.

Met een gemiddelde leeftijd van 21,3 jaar leverde Anderlecht 1 van haar jongste elftallen uit haar geschiedenis. Michel Vlap stond weer eens in de basis. Hij verving de geblesseerde Adrien Trebel bij het gehavende Anderlecht dat onder anderen ook Vincent Kompany, Samir Nasri en Phillipe Sandler moest missen.

De bezoekers eisten in de openingsfase het balbezit op, maar de Belgische recordkampioen sloeg als 1e toe. Yari Verschaeren tikte bij de 2e paal de openingstreffer binnen voor Anderlecht. Het bleek de opmaat voor een doelpuntrijke pot.

3-1 en toch nog weggeven

Gent-spits Laurent Depoitre tekende voor de gelijkmaker (zie video). De Engelsman Kemar Roofe maakte na rust het 2e en 3e doelpunt voor Anderlecht, waarvan 1tje uit een strafschop. Het duel leek daarmee gespeeld, maar Gent kwam door een benutte penalty van Roman Jaremtsjoek in de 84ste minuut nog terug. Diep in blessuretijd kopte Igor Plastoen de 3-3 binnen.

Net als Vlap had ook Derrick Luckassen een basisplaats bij Anderlecht. De Belgische topclub kende een dramatische start van het seizoen, maar krabbelt langzaam op. Anderlecht is nu 5 competitieduels ongeslagen en neemt de 12e plaats in. Gent blijft de nummer 4 op de ranglijst.