🎥 | Antonio zorgt met 4 goals voor degradatie Krul en Norwich uit Premier League

Pool via REUTERS

admin • 17:32, 11-07-2020 / Laatste Update: 08:06, 08-01-2024

Een kansloze nederlaag in een troosteloos decor. Alleen een zege op concurrent West Ham United had Norwich City nog een sprankje hoop op lijfsbehoud kunnen bezorgen, maar Michail Antonio besliste anders. De aanvaller van West Ham maakte er met 4 goals een middag om snel te vergeten van voor de ploeg van keeper Tim Krul (0-4).

Voor de aftrap leek manager Daniel Farke zich al neer te hebben gelegd bij degradatie. "Laten we eerlijk zijn: zelfs als we de laatste 4 wedstrijden zouden winnen is het niet voldoende om in de Premier League te blijven", zei de Duitse coach van Norwich.

Antonio maakt er 4

Na ruim 10 minuten mocht Krul de bal al uit het net halen. Antonio ramde een door Diop verlengde hoekschop hard achter de Nederlandse goalie, die zijn ploeg hopeloos voor de dag zag komen op Carrow Road. Nog voor rust kopte Antonio zijn 2de binnen en leek daarmee het lot van de thuisploeg al te bezegelen.

In een belabberde 2de helft ebde het geloof bij Norwich steeds verder weg. Alleen Antonio leek er nog wel zin in te hebben. De vaak bekritiseerde aanvaller van West Ham - betrokken bij 7 goals in zijn laatste 4 competitieduels - prikte zijn eerste hattrick in de Premier League binnen en maakte 20 minuten voor tijd zelfs zijn 4de. Een zeer belangrijke zege voor de Hammers in de strijd tegen degradatie. Nummer 18 Bournemouth moet 4 duels voor het einde nog 6 punten goedmaken op West Ham.

Na 1 jaar terug naar de Championship

Tim Krul en Norwich keren na één seizoen op het hoogste niveau weer terug naar het Championship. Of de Nederlandse doelman zijn club trouw blijft is nog niet bekend.

Het andere zaterdagmiddagduel in de Premier League eindigde in een 2-1 zege van Watford op Newcastle United door 2 identiek benutte penalty's van aanvoerder Troy Deeney. Ook voor Watford, 17de in de Premier League met evenveel punten als West Ham, een cruciale zege.