'Atalanta Bergamo - Valencia was een biologische bom'
i

BSR Agency

'Atalanta Bergamo - Valencia was een biologische bom'

admin • 16:05, 27-03-2020 / Laatste Update: 19:02, 05-01-2024

De Champions League-wedstrijd van Atlanta Bergamo tegen Valencia van 19 februari is volgens de burgemeester van Bergamo een 'biologische bom' gebleken. Die pot werd gespeeld onder toeziend oog van 44.236 mensen uit Bergamo, dat later een brandhaard van het coronavirus bleek te worden.

3 weken later werd die wedstrijd wel achter gesloten deuren gespeeld, omdat in zowel Spanje als Italië de uitbraak van het coronavirus niet meer onder controle was. Ook werd een aantal bezoekers van de heenwedstrijd toen al positief op het virus bevonden, waaronder een van de aanwezige journalisten.

Burgemeester Giorgio Gori zegt tegen het Spaanse Marca. "De wedstrijd was een biologische bom. We wisten op dat moment helemaal niet wat er aan de hand was, want de eerste positief geteste patiënt was pas op 23 februari bekend. Maar het virus kan dus heel goed hebben rondgewaard in het San Siro stadion, waardoor er 40-duizend potentieel besmette personen waren. Niemand wist dat het op dat moment gevaarlijk was in het stadion te zijn."